Krtkova torta

08.06.2012 08:25

Vznikajúca torta netradičného vzhľadu. Na prípravu poterbujeme: 

Cesto:

320g hladkej múky
1kypriaci prášok do pečiva
3 vajcia
200g kryštálového cukru
3PL kakaového prášku
200ml mlieka
200ml oleja

Krém:
250ml mlieka
1 Zlatý klas
1 kyslú smotanu
1 šľahačkovú smotanu
1 vanilkový cukor
250g tvarohu
3 banány
100g strúhanej čokolády

 

Žĺtky vymiešame s cukrom a postupne zašľahávame olej. Postupne pridáme mlieko, múku s kypriacim práškom, kakaový prášok a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Takto pripravené cesto vylejeme do tortovej formy a dáme piecť pri 180°C 25-30 minút. Keď cesto vychladlo, lyžičkou vydlabeme stred a cesto odložíme.
Krém:
Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Tvaroh vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme smotanu, vychladnutý puding, čokoládu a na záver zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku. Na cesto natrieme trochu krému, poukladáme naň banániky, ktoré sme priečne rozrezali a celé to zakryjeme zvyšným krémom. Na krém dáme vydlabané cesto, ktoré v rukách rozdrvíme.
Tortu necháme zachladiť.

Dobrú chuť!